Integritetspolicy (cookies- och privatpolicy)

Här på Godisgarn.se värdesätter vi din integritet, vi behandlar dina upplysningar med försiktighet och vi delar dem endast till tredje part när det är nödvändigt för att behandla din order. Nedan kan du läsa om hur vi skyddar och hanterar dina personuppgifter, vad dem används till, vem som har tillgång och hur du kommer i kontakt med oss gällande dina personuppgifter.

Varför vi samlar information om dig

Vi samlar in information om alla som besöker Godisgarn.se. Detta görs för att förbättra användarupplevelsen du har hos oss, kunna behandla din order, boka din frakt samt ge dig förslag på andra produkter vi tror att du kan tycka om.

Insamlingen av dina personuppgifter här hos garngodis.se är alltid förenlig med svensk lag samt EU:s allmänna dataskyddsförordning (GDPR).

Vi registrerar din IP:adress och uppgifter om hur du navigerar webbsidan samt när du skapar ett konto, loggar in eller registrerar dig till vårt nyhetsbrev, vi samlar denna information med syfte att ge dig en enklare och trevligare upplevelse här hos oss.

I samband med detta använder vi oss även av Google Analytics, som hjälper oss att mäta trafiken här på godisgarn.se

Information som samlas via cookies:

Via cookies kan vi spara din IP-adress när du besöker vår webbplats, vilka val du gör, vilka varor du lägger i din varukorg, samt de klick du har gjort. På samma sätt kan vi genom inköp få information om din demografiska data, dina favoritprodukter, e-postadress, betalningsinformation, hur ofta du gör ett köp, samt tid och datum. Detta inkluderar mail som beställningsbekräftelse och bekräftelse på att varorna har skickats. Därefter kan vi via användarbeteende och engagemang, i t.ex. via nyhetsbrev få information om din öppningshastighet, klickfrekvens, hur mycket tid du har spenderat på läsning av e-post, vilken typ av e-post du använder samt avsändardomän.

Information insamlad via cookies använda för följande punkter:

Kundservice: Vi använder informationen för att svara på dina ev frågor gällande din order eller tidigare beställningar samt för att kunna korrigera eventuella fel eller problem som kan uppstå.

Kundupplevelse: Vi använder informationen för att ge dig anpassade erbjudanden, utveckla nya funktioner samt avgöra vilka produkter vi tror att du skulle uppskatta att se hos oss.

Bedrägerier: Vi gör allt i vår makt för att förhindra bedrägerier, både från och mot användaren

 

Hur länge lagras dina dataupplysningar?

Den personliga information som samlas in på godisgarn.se sparas så länge som nödvändigt och i enlighet med lagen för juridiska, skattemässiga eller rättsliga skäl eller andra legitima affärsändamål.

Vad är en cookie?

En cookie är en liten textfil som lagras i din webbläsare för att känna igen din dator vid efterföljande besök. Här finns inga personligt känsliga uppgifter om dig. Genom att använda våra tjänster antar vi att du godkänner användningen av cookies.

Cookies finns på din egen dator och sparar till exempel dina favoritprodukter, hur du manövrerar runt på webbplatsen, förbättrar användarupplevelsen och göra den övergripande upplevelsen mer lätthanterlig. I vissa fall kan det vara nödvändigt att använda cookies för att tillhandahålla en särskild tjänst på vår hemsida.

Analytiska verktyg

Vi använder Google Analytics, vilket hjälper oss att mäta specifik trafik på sidan, vilket i sin tur gör det till en bättre upplevelse för dig. Vi använder cookies för att göra demografisk och användarrelaterad statistik.

För att se vem som besöker våra webbplatser använder vi cookies till demografisk och användarrelaterad statistik.

Tredje part cookies

Godisgarn.se använder olika cookies från tredje part, som ibland också använder sig av cookies. Du kan när som helst välja att inte använda dig utav dessa. När vi använder cookies från tredje part så är det för att föra statistik över dina besök hos oss.

Du kan välja bort Google Analytics här: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Funktionalitet

Godisgarn.se använder också flera tekniska cookies för att säkerställa att funktionen är optimal när du besöker oss. Dessa tekniska cookies innehåller bl.a. cookies lagrade för att hålla koll på innehållet i din kundvagn, kassa, favoritprodukter och liknande.

Undvik cookies?

Det är möjligt att när som helst blockera alla cookies, radera befintliga cookies eller bli meddelad innan cookies skapas. Den bästa utgångspunkten för dig som kund är att läsa igenom vår cookie policy innan du ändrar dina cookieinställningar. Att ändra dina cookies kan leda till en sämre användarupplevelse och medföra att vissa funktioner inte kommer att vara tillgängliga.

Kontakta oss gällande dina personupgifter?

Du kan när som helst få upplysningar om vilken information vi har om dig. Du har också rätt till att få dina personliga uppgifter korrigerade om de är felaktiga, likaså med andra punkter i information vi sparar om dig . Kontakta Godisgarn.se på följande e-postadress Godisgarn@gmail.com, märk ditt mail med ’’Mina personuppgifter’’

Du har rätt att få insikt i vilka uppgifter vi har om dig samt att kommentera registrering i enlighet med relevanta regler i EU: s allmänna dataskyddsförordning (GDPR). Vi kommer när som helst att ta bort, uppdatera eller ändra dina personuppgifter som vi är i besittning av, om det finns en relevant förfrågan och med förbehållet att det inte bryter mot någon lag.

Om vi anser att det förekommer upprepade förfrågningar utan någon giltig anledning, att större tekniskt ingripande krävs, att det påverkar andras personuppgifter eller är olämpligt, kan vi neka dessa förfrågningar. Om du vill kontakta oss angående detta, vänligen kontakta kundtjänst via Godisgarn@gmail.com.

Om du vill klaga över hanteringen av dina personuppgifter kan du göra detta via Datainspektionen.

Skydd av dina personuppgifter

Det är lagstadgat att dina personuppgifter hålls säkra och konfidentiella. Detta är något vi tar på största allvar, vilket innebär att du alltid kan vara helt säker på att vi hanterar dessa uppgifter med största respekt och försiktighet. Det finns dock alltid en risk vid dataöverföringar via Internet, då obehörig kan via brottslig aktivitet ta sig åtkomst till detta. Därför är det inte möjligt för oss att garantera 100 % säkerhet. Det är således ditt eget ansvar när du lämnar din personliga information. Vi tar bort och uppdaterar permanent dina personliga uppgifter när vi det anser nödvändigt eller vid förfrågan. Var vänlig att notera att uppgifter om tidigare ordrar inte kan raderas pga skäl som momsredovisning

Vi förbehåller oss rätten att när som ändra, lägga till, eller på annat sätt förändra våran policy, genom att fortsätta använda godisgarn.se godkänner du vår policy och hantering av dina personuppgifter

Vid frågor kan du kontakta oss på:

Godisgarn@gmail.com

Märkt ditt meddelande med ’’personuppgifter’’

Detta dokument uppdaterades senast: 2020-09-04